Aanbouw, Opbouw en Dakkapel

Wat meer ruimte

Soms voelt de kamer iets te klein en heeft u behoefte aan iets meer ruimte of gooit u het roer om en begint u een bedrijfje vanuit huis. Met het liefst een eigen kantoor natuurlijk, of een extra logeerkamer voor gasten. Wat uw reden ook zal zijn, het is fijn als de verbouwing in professionele en vakkundige handen valt. In Weelde kan deze opgave heel makkelijk voor u maken. U vertelt ons uw wensen en wij regelen de rest.

Aanbouw, opbouw of een uitbouw?

Indien u extra ruimte wilt, zijn verschillende opties mogelijk. U kunt kiezen voor een aanbouw als u een volledig nieuwe kamer aan of bij uw huis gebouwd wil hebben. Dit is veelal een kamer met een aparte ingang dat gebruikt kan worden als kantoor, berging of een kamer waarbij privacy gewenst is. Een uitbouw is een passende keuze als u enkel een paar extra vierkante meters kunt gebruiken en de bestaande kamer wilt vergroten. Een opbouw vergt daarentegen wat tijd en stof, maar levert u de meeste ruimte op. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een enkele kamer, een verhoogd dak of een volledige etage. Wat voor u mogelijk is, hangt af van het huis. Wij geven u graag advies. 

Dakkapel

Het kan ook zijn dat u op zoek bent naar een andere oplossing. Veel huizen hebben op zolder schuine wanden die veel ruimte in beslag nemen. Om de ruimte iets te vergroten, kunt u ook kiezen voor een dakkapel. Een dakkapel is een uitbouw in een schuin dak met een groot raam. De grootte en lengte van het dakkapel hangt af van uw huis en uw wensen. Een dakkapel wordt veelal gekozen, omdat het meer ruimte en meer licht aan de zolder toevoegt. Het zetten van een dakkapel gebeurt vaak in een dag, dus kunt u snel genieten van wat extra leefruimte.