PVC vloer

Vloeren met een natuurlijke look en feel

PVC is naast laminaat een populaire keuze als u op zoek bent naar een slijtvaste, vochtbestendige vloer die weinig onderhoud nodig heeft en ook nog eens een hout- of steenlook heeft. De afkorting PVC staat voor ‘polyvinylchloride’ en is een 2 - 2,5 mm dikke ondergrond met een slijtlaag en een finish van polyurethaan. Deze finish is mede verantwoordelijk voor de populariteit van PVC, omdat het ervoor zorgt dat een PVC vloer na het leggen onderhoudsvrij is. Enkel met wat lauwwarm water en een speciale PVC reiniger is voldoende om jaren van de vloer te kunnen genieten. Daarnaast staat PVC er ook om bekend slijtvast te zijn, waardoor de ondergrond bij uitstek geschikt is als commerciële vloer in kantoorpanden of winkels.

Click-versie of dryback

Een PVC-vloer kan geleverd worden als click-versie of als dryback. De click-versie bestaat uit losse stroken die onderling aan elkaar geklikt worden. Dryback PVC houdt in dat de PVC-stroken direct op de ondergrond verlijmd worden. Hierbij is het wel van belang dat de ondergrond egaal is, omdat oneffenheden door het PVC heen zichtbaar zijn. Een vloer van PVC vastlijmen aan de ondergrond heeft als bijkomstigheid dat de vloer nagenoeg geluidloos is.

Laminaat of PVC?

PVC is een samenstelling van verschillende lagen kunststof met eigenschappen die veel lijken op laminaat. Sommige laminaatsoorten kunnen tegen vocht, maar zullen uiteindelijk aangetast worden. PVC daarentegen is volledig vochtbestendig en dus uitermate geschikt voor openbare ruimtes en zelfs badkamers. Daarnaast heeft laminaat een kern van HDF dat de dikte en het systeem bepaalt. PVC is een stuk flexibeler. Hierdoor is het makkelijk op maat te snijden en makkelijk te plaatsen en vervangen. Daarnaast is een PVC-vloer uitermate geschikt voor  vloerverwarming, omdat het materiaal de opgewekte warmte direct doorlaat. Een PVC-vloer is vaak wel iets duurder dan een laminaatvloer.

De voordelen van PVC

- Slijtvast door de PU finish, dus geschikt voor commercieel en intensief gebruik.Volledig vochtbestendig, dus ook zeer geschikt voor badkamers.
- Een PVC vloer behoeft heel weinig onderhoud. Enkel wat water en een reiniger zijn voldoende.
- Een PVC vloer (dryback en click-versie) is ontzettend stil en zal voor een goede geluidsdemping zorgen
- Wilt u graag vloerverwarming? Een PVC vloer laat de warmte moeiteloos door.