Laminaat vloer

Een vloer creëert sfeer

Laminaat is als ondergrond een erg populaire keuze vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en de toegankelijkheid van het materiaal en het gebruik. Door de eindeloze keuzemogelijkheden kan het vinden van het juiste laminaat dat naadloos aansluit bij uw wensen wel eens lastig zijn. Wat is precies het verschil tussen de ene en de andere plank? Welk laminaat gaat het langst mee? In Weelde weet alles van laminaat en vertelt het u graag.

Het materiaal

Elke plank begint bij de onderlaag, vaak gemaakt van melamine. Omdat laminaat met een te dunne onderlaag wel eens gehorig kan zijn, is de dikte van deze laag een belangrijk aspect om mee te nemen in uw keuze. Op de onderste laag ligt een zogeheten drager - vaak HDF - met daarop een bedrukt design naar keuze. Denk aan hout of natuursteen wat zorgt voor een natuurlijke look.  Het laminaat heeft een kunststof toplaag dat bestaat uit een geharde folie tegen schade. Kies voor laminaat met een hardere folie om de maximale levensduur te krijgen.

Mogelijkheden van laminaat

Als u kiest voor een vloer van laminaat, zijn de mogelijkheden eindeloos. Als eerste moet u bepalen hoe dik de toplaag moet zijn om het gebruik aan te kunnen. Een kinderkamer heeft heel wat meer te verduren dan een werkkamer. Hoe dikker de toplaag, hoe minder snel gebruiksschade. Daarnaast wil het oog ook wat. Welk design ziet u graag op uw vloer? Tegenwoordig, mede dankzij de grote populariteit, is er een ruim aanbod aan designs die hout en natuursteen nabootsen. Tot slot kan de mate van reliëf bepalen of uw laminaat een natuurlijke uitstraling heeft of vlak ligt. In onze showroom kunt u de meest uiteenlopende soorten laminaat eens in het echt bekijken. In Weelde kan u adviseren bij het maken van de juiste keuze.

Waarom kiezen voor laminaat?

- Laminaat heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
- Laminaat is makkelijk in onderhoud.In Weelde komt de vloer professioneel en snel bij u leggen.
- Alleen kwalitatief goede merken in de showroom.
- Een groot assortiment aan laminaat, dus een ruime keuze!